Tietoja koulutuskeskuksesta
Puolustusministeriö luovutti helmikuussa 1996 korvauksetta maanpuolustusjärjestöille koulutus- ja harjoitusalueen Padasjoelta. Padasjoki sijaitsee Päijät-Hämeessä noin 50 kilometriä Lahdesta pohjoiseen Lahti – Jämsä tien varrella.

Alueella on kunnostettu puolustusvoimien 150 m:n ampumarata ja siellä on myös Padasjoen Riistanhoitoyhdistyksen hirvirata sekä Padasjoen reserviyhdistysten pistoolirata ja sovelletun reserviläisammunnan rata.

Alueelle on pystytetty Tielaitoksen lahjoittamat kaksi majoitusparakkia, yksi varastoparakki ja kaksi saunaa. Parakeissa on yhteensä noin 40 hengen majoitustilat, luokka- ja ruokailutila sekä keittiö- ja kuivaustilat. Saunoihin sopii vain viisi – kuusi henkilöä lauteille kerrallaan, mutta alueella oleva puolustusvoimien joukkuesauna on tarvittaessa reserviläistenkin käytössä.

Maastotoimintaa varten on varastoparakissa sissitelttoja, ahkioita, louevaatteita, metsäsuksia, lämpöastioita jne. Alueella voidaan järjestää ampumatoimintaa, suunnistusta, maastotoimintaa ja erilaista koulutusta kuten esim. MPK:n kursseja. 

Parakit ja ampumaradat varataan RUL:n toimistosta, puh. 09 4056 2054, sposti  toimisto@rul.fi. Avaimet saa RUL:n toimistosta tai Padasjoelta. Ajo-ohjeet löydät tämän sivun lopusta.

Varauksen tulee sisältää seuraavat tiedot: 1) varaava yhdistys ja liitto johon kuuluu, 2) päivämäärät, 3) tilaisuuden aihe, 4) vastuuhenkilön yhteystiedot, 5) mitä ampumaratoja tarvitaan  ja ammunnan johtajat 6) tarvitaanko koko keskus käyttöön, vai mahtuuko toinenkin käyttäjäryhmä samaan aikaan paikalle.

Koulutuskeskuksen valvojana on Pekka Valtonen, 0400-318 541 sposti pekka.54@gmail.comKoulutuskeskukseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa tehdään aina ilmoitus valvojalle.

Ajo-ohjeet:

Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos suunnasta)
Tuuloksesta tietä 53 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Etelästä (Lahden suunnasta)
Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä suunnasta)
Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Lisätietoja Padasjoen koulutuskeskuksesta